torstai 2. elokuuta 2018

Oman maan marjat

Kuvat: Sannis

Mukavaa elokuuta! Ootteko jo hullaantuneet marjoista? Entä niiden poimimisesta tai hillojen teosta? Meillä EasyFit Vaasassa on useampikin hullu hillomuija ja kotimaisten marjojen superfani :)

Tässä muutama vinkki marjoihin liittyen ->

Kerää usein ja vähän kerrallaan. Päivän ulkoilut hoituu kivasti metsässä eikä ehdi niin tuskastua, kun ei otakaan heti tavoitteeksi kymmenen litran ämpärillistä kerrallaan :) Koko perhe lähimpään metsään ja pieni jugurttiämpäri jokaiselle mukaan. Toki kannattaa ottaa mukaan varaämpäri.. jos vaikka innostuukin oikein kunnolla :D

Osta FB-kirppiksiltä. Näillä helteillä marjastaminen voi olla tuskaista. Tai ehkä ei muuten vaan oo sun pala kakkua? Osta FB-kirppareilta. Saat paikallista ja joku muu saa vähän taskurahaa.

Katso hillon ohje hillosokeripaketin kyljestä ja puolita sokerin määrä. Pakasta hillot pienissä purkeissa tai rasioissa. Pakkasessa säilyy vähemmälläkin sokerilla. Vie töihin iso purkillinen maustamatonta jugurttia, pähkinöitä ja hilloa. Saat välipalan useammalle päivälle helposti.

Tee valmiiksi smoothiepusseja. Pakasta pusseihin tai rasioihin valmiiksi oman maun mukainen marjamix. Laita mukaan muutamia viipaleita banaania jos kaipaat makeutta. Aamupalasmoothie on huomattavasti helpompi tehdä, kun marjat on mixattu valmiiksi. Muista säästää maailman meriä ja käyttää samat pussit uudelleen.

Kerää nekin marjat, joista et niin pidä. Pihlajanmarja, tyrni, puolukka, viinimarjat ja karviainen ei ole ollenkaan omia suosikkeja, mutta kaikissa on paljon hyviä juttuja. Pihlajanmarjan, tyrnin ja puolukan happamuus ei banaanin ja makeiden marjojen joukosta juurikaan smoothiessa erotu.  Viinimarjoista tulee tosi hyvää makua, vaikken niistä sellaisenaan piittaakaan. Kirpeä karviaishillo on ihan täydellistä happamamman jugurtin kaverina. Karviaiset kannattaa survoa sauasekoittimella sileäksi ja mukaan hilloon voi lisätä vaikka mansikkaa.

Mikä on sun paras marjavinkki?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti