tiistai 27. helmikuuta 2018

Royal Up




Moro!

Mun nimi on Walter Vasanoja, ja pelaan Wasa Royalsissa takamiestä. Olen pelannut jenkkifutista 15 vuotta, joista viimeiset 2 Yhdysvalloissa yliopistotasolla. Tulen kirjoittelemaan säännöllisesti postauksia jenkkifutikseen liittyvästä harjoittelusta, kauteen valmistautumisesta, sekä kauden aikana fiiliksiä ja päivityksia joukkueesta ja itsestäni. Kauden päätavoitteena on Suomen mestaruus. 

Olen sitä mieltä, että se työ, jota jenkkifutari tekee off-seasonin aikana on nähtävä kentällä. Jos off-seasonin duuni ei näy itse pelisuorituksissa, niin sitä ei ole tehnyt oikein tai tarpeeksi. Harjoittelun on siis oltava monipuolista ja lajinomaista. 

Itse harjoittelen tällä hetkellä noin 9 kertaa viikossa jaettuna 6 päivään, joista yksi on aktiivinen lepopäivä (palauttava treeni) ja seitsemäs päivä on lepopäivä. Näistä yhdeksästä treenistä neljä on painojen nostelua, kolme nopeus- tai suunnanmuutostreeniä, ja kaksi palauttavaa treeniä. Juoksutreeneihin sisältyy myös lajinomaisia drillejä. 

Eilen aamulla kyseessä oli räjähtävyyspainoitteinen salitreeni Easyfitillä. 

Yhdistän pääliikkeitä ja kehonhuoltoliikkeitä yleensä neljän liikkeen ryhmiin. Eilen, ensimmäinen osa treenistä koostui seuraavista liikkeistä:

1. Low pull 4x3 (variaatio rinnallevedosta). Videolla 130kg, piti tehdä 3 toistoa. Tein 4, koska kolmas toisto oli huono. 
2. Sumokyykystä takareisivenytykseen 4x8
3. Push press 4x3 (vauhtipunnerrus) 
4. Yläselkää foam rollerilla (noin 20-30 sek)

Kehonhuoltoliikkeet ennaltaehkäisee vammoja, ja vähentää liikkumiseen liittyviä rajoitteita. Pääliikkeiden välissä ehtii helpompien liikkeiden aikana palautumaan. 

Tämän lisäksi tein kaksi muuta samantyyppistä osaa (3-4 liikettä per osa). 


Laitan lisää matskua ensi viikolla.
Nähdään Easyfitillä, ja Royal Up!
Walter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti