keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Terveysvalmentajaksi

Tämä artikkeli on julkaistu alkuperäisesti täällä



Kukkuluuruu! Nuin vain, viime viikonloppuna tuli aloitettua Trainer4Youn kouluttamana Terveysvalmentaja-koulutus. Viimeinen lähijakso ja lopputentti puolestaan tulee sijoittumaan huhtikuun loppupuolelle. Terveysvalmentaja-koulutuksessa perehdytään elintapasairauksiin ja niiden ennaltaehkäisyyn liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla. Liikuntafysiologia, elintapasairaudet yleisesti sekä liikunnan, ravitsemuksen ja kehon liikkeen vaikutukset ja merkitykset ko. elintapasairauteen tulevat tutuiksi lähijaksojen sekä etäopiskelun aikana. Yhtenä osana koulutusta on myös oman ammattitaidon rajojen tunnistaminen, eli millaisissa tilanteissa on syytä kääntyä kunkin alan ammattilaisen puoleen.

Hah, mitenkähän saisin kirjoitettua tästä aiheesta vähemmän virallisesti, sillä onhan tämä aihealue itsessään niin lähellä ihmisiä ja elämää. Ja minulle se tarkoittaa myös sitä kautta välittämistä ja myötätuntoa, jonka toivoisin tästä tekstistäkin aistittavan. Yritän parhaani.

Lisäksi jo heti ensimmäisestä lähijaksosta alkaen kaikkeen lähdettiin muutoksen tukemisen näkökulmasta. Eli miten valmentajana voin helpottaa ihmisen elintapojen muutosta kohti terveempää kehoa. Koulutuksessa puhuttiin myös nimikkeestä elintapavalmentaja, joka mielestäni kuvaa erittäin hyvin ja laajasti koulutuksen tuomaa erikoistumisen kenttää.

Miksi kouluttaudun terveysvalmentajaksi? Olen tainnut aiemminkin kertoa, että minua kiehtoo ja innostaa kaikki terveyshyödyt joita liikunnan ja yleisestikin terveellisten elämäntapojen mukana voikaan saada. Pienillä asioilla voidaan saavuttaa jo hurjia muutoksia. Ja onhan sen nyt ihan mahtavaa, kun pystyy vaikuttamaan omaan elämänlaatuun ja mahdollistaa toimintakykyisempi loppuelämä. Joihinkin asioihin omassa terveydessämme emme voi vaikuttaa, mutta on niiiiiiin paljon asioita, joihin pystymme itse vaikuttamaan ja se on hyvin inspiroivaa.

Olen erittäin innoissani koulutuksen tuomasta erikoistumisalueesta työhöni. Pääsen pureutumaan entistä syvemmin elintapojen tuomiin terveyshaasteisiin niiden ennaltaehkäisyn ja hoidon näkökulmista. Kaikista tärkeimpänä, saan lisäksi työkaluja, joiden avulla voin auttaa vieläkin paremmin ja mahdollisimman hyvin sekä tuloksekkaasti muita tällä niin tärkeällä tiellä kohti terveempää kehoa. Minä en voi tehdä toisen ihmisen puolesta sitä työtä, mutta voin tehdä sen toteuttamisesta mahdollisimman helppoa. Pienet jatkuvat onnistumiset ovat avainasemassa missä tahansa tekemisessä.

Pääsen haastamaan osaamistani, oppimaan uutta, työskentelemään vielä syvemmin terveyden näkökulmasta sekä kehittämään ammattitaitoani suuntaan, johon koen syvästi paloa. Jännitävää! Täältä terkkuja sulle lähettelee tuleva elintapavalmennukseen erikoistunut personal trainer.

- Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti