keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Core/Kehonhuolto

Mikä ihmeen Core/Kehonhuolto? Se ilmestyi viime kaudella Ryhmäliikunnan aamupäiväohjelmistoon, mutta mitä ihmettä siellä tehdään?

Core/Kehonhuolto nelivitonen on aktiivinen tunti, jonka jälkeen tuntuu, että treeni on tehty, mutta kroppa ei tunnu jumittavan. Suurin osa tunnista pysytään reippaasti liikkeessä ja koko ajan on lämmin. Tunnilla yhdistetään keskivartaloa vahvistavia treenejä ja aktiivisia liikkuvuusharjoituksia. Vahvistavat treenit ja liikkuvuusliikkeet tehdään vuorotellen, joten tunnilla ei erotella selkeästi Core- ja Kehonhuolto-osuuksia. Treeni sisältää paljon tuttuja liikkeitä, joita lähestytään keskivartalon hallinnan kautta. Paremman ryhdin metsästys on suuressa roolissa tällä tunnilla, samoin kuin oikeat liiketekniikat.

Core/Kehonhuolto-tunnilla ei tehdä askellusta ollenkaan, joten tunti sopii, vaikka koreografiat ei olisi hallussa :) Osa tunnista tehdään kehonpainolla ja välillä käytetään treeneissä apuna levytankoa ja -painoja, käsipainoja tai kahvakuulaa. Tunnin venyttelyosuus on hieman pidempi, kuin monilla muilla perustunneilla. Core/Kehonhuolto-tunti on tarkoitettu kaikentasoisille kuntoilijoille ja on tarpeellinen ihan jokaiselle, koska jokainen meistä tarvitsee vahvan keskivartalon ja liikkuvan kropan.


Tuu ihmeessä kokeilemaan uutta lempparituntia keskiviikko-aamupäivällä klo 11.

Terkuin,
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti