maanantai 12. maaliskuuta 2018

Plyometrinen harjoittelu



Itse teen lähinnä tämän tyyppisiä liikkeitä räjähtävyyden vuoksi, joka on tärkeä ominaisuus jenkkifutiksessa.“Plyot” tuo myös ihan kivaa vaihtelua treeniin, sillä liikkeitä on monenlaisia ja niiden kanssa voi olla suhteellisen luova. Teen näitä alkulämmittelyjen yhteydessä ennen punttien nostelua ja juoksutreenejä, sekä pääliikkeiden välissä, riippuen treenistä. 

Sain videolle kolme eri liikettä, jotka nyt lennosta nimeän seuraaviksi (englanniksi, siksi että se kuulostaa siistimmältä)i:

Med ball smash 3x8
Med ball vertical throw 3x8
Split squat jump (continuous) 3x8

Tein nämä kolme liikettä putkeen ennen punttia, ja pidin noin minuutin tauon kierrosten välissä.

Vaikka tämän tyyppinen treeni on hauskaa ja makean näköistä, se toimii itselleni ainoastaan täydennyksenä muuhun treeniin. Se ei korvaa painojen nostelua, juoksuja, tai lajia - kaikkia tulee harjoitella säännöllisesti. 

Royalsista sen verran, että jengi alkaa olemaan tikissä. Ollaan sunnuntaisin tehty raskasta takakyykkyä ryhmänä, ja tulokset ovat nousseet viikottain. Itse olen myös tyytyväinen omaan tämän hetkiseen kondikseen, paino on pysynyt samana (88 kg), mutta oon vähän kireämpi (rasvat 10,5%) ja erityisesti alavartalo on voimakkaampi. Meidän importit (vahvistukset) ja koutsit saapuvat maahan tämän kuun lopussa, jolloin aloitamme intensiivisen lajiharjoittelujakson. 

Kausi alkaa 10.5 Hesassa (kyllä, hesassa - en käytä S-sanaa) hallitsevaa mestaria Roostersia vastaan. Mikään muu ei oikeastaan pyöri tällä hetkellä päässä, mulla on tosi hyvä fiilis tästä kaudesta. Sitä odotellessa! 

Walter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti