lauantai 14. heinäkuuta 2018

LauantaiLounas - Tortilla

Kuva: Sannis

Espanjalainen perunamunakas eli Tortilla
Perunoita
Sipulia
Öljyä
Kananmunaa


Kuori ja pilko perunat suikaleiksi. Pilko myös sipulit. Laita paistinpannulle reilusti öljyä ja heitä perunat ja sipulit perään. Perunaa saa olla niin, että pannu on täynnä. Tortilla saa olla muutaman sentin paksuinen. Mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Paista ja kääntele, kunnes perunat on kypsiä. Käytä vähän miedompaa lämpöä, ettei perunat kärähdä ja muista tosiaan käännellä usein.


Riko kananmunat (munakaspannu. 15cm halkaisijaltaan -> 3 kananmunaa. Iso paistinpannu -> 5-6 kananmunaa) kulhoon, kaada perunat ja sipulit sekaan ja sekoita hyvin. Kaada seos uudelleen pannulle. Paista taas vähän miedommalla lämmöllä. Käytä lautasta apuna, että saat tortillan käännettyä ja paistettua toiseltakin puolelta.

Tortillan kaveriksi sopii raikas salaatti. Reissueväänä vaikka pidemmälle automatkalle Tortilla passaa myös loistavasti, koska on kylmänäkin todella hyvää.

Herkullista viikonloppua!
EasyFit Vaasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti