keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Workout Of The Week - Tabata

Koko kropan Tabata-treeni
20 sek. työosuus, 10 sek. lepoa x 8.
Paikkaharjoituksena eli yksi liike ensin valmiiksi 8 sarjaa.
Minuutin palautus liikkeiden välissä. 

Liikkeet:

1. Kyykky + pystypunnerrus kahvakuulilla



2. Vaakasoutu

3. Kuntopallolla Slam kiertäen


4. Burpee (ilman punnerrusta)

Tabata-harjoitus on yksi HIIT-harjoittelun muodoista. HIIT-harjoittelu tarkoittaa kovatehoista intervallispurttitreeniä, jonka jälkeen seuraa matalalla teholla tehty palauttelu. Perusideana on tehdä intensiivisiä ja tehokkaita työjaksoja, joiden välissä pidetään lyhyt palauttelu.

HIIT-harjoittelu kohottaa kestävyyskunnon tärkeintä mittaria, maksimaalista hapenottokykyä jopa 13% kahdessa viikossa. Treeni kohottaa kuntoa ensimmäisten viikkojen aikana jopa kolme kertaa nopeammin kuin perinteinen, matalatehoinen kestävyystreeni. Pari harjoitusta viikossa kuuden viikon ajan vaikuttaa positiivisesti mm. kehon koostumukseen, kolesteroliin, insuliiniresistenssiin sekä  maksimaaliseen hapenottokykyyn.

HIIT-treenit ovat lyhyitä ja tehokkaita. Harjoitus kestää lämmittelyineen lyhimmillään noin 15-30 minuuttia. HIIT-harjoittelu sopiikin erinomaisesti kiireiseen arkeen ja varsinkin kotona tehtäväksi harjoitteluksi. HIIT-treeni näyttää polttavan kehosta rasvaa jopa hieman tehokkaammin kuin pitkäkestoinen kestävyysharjoittelu. Se vaikuttaa erityisen tehokkaasti terveydelle haitalliseen sisäelinrasvaan. Tabata-harjoittelu toimii myös erinomaisena kunnon seurannan mittarina. Merkitsemällä jokaisen treenin toistot muistiin, voit seurata treenien kehittymistä
.

Treeni-iloa!
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti