lauantai 16. kesäkuuta 2018

LauantaiLounas - Nokkoslätyt

Kuvat: Sannis

Nokkosen lehtiä voi käyttää pinaatin tapaan. Niillä voi terästää keittoja, kastikkeita, laatikoita, tai vaikkapa wokkeja. Itsetehdyt nokkoslätyt on ihan superherkkua ja helppo valmistaa. Nokkosen lehdet ovat parhaimmillaan alkukesästä ja niitä kannattaakin kerätä nyt. Isoimmat lehdet voi jättää paikoilleen ja pienet lehdet kerätä mukaan. Lehdet voi kiehauttaa nopeasti ja silputa pakkaseen vaikka jääpalamuoteissa.

Nokkonen on C-vitamiinipitoisuudeltaan viisinkertainen appelsiiniin verrattuna, rautapitoisuudeltaan seitsenkertainen pinaattiin verrattuna ja kalsiumpitoisuudeltaan kolminkertainen maitoon verrattuna (Wikipedia).

Mukavaa viikonloppua!
EasyFit Vaasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti