lauantai 5. lokakuuta 2019

LauantaiLounas - Kurpitsakeitto


Syksyllä kauppojen hyllyihin ilmestyy ihanat kurpitsat. Kurpitsaa löytyy monessa värissä, monessa muodossa ja monessa koossa. Kurpitsaa voi lisätä paistoksiin ja vuokiin tai siitä voi tehdä ihania leivonnaisia. Tällä kertaa meidän keittiössä syntyi kurpitsakeitto.

Keittoon sujahti kaksi osaa perunaa ja yksi osa myskikurpitsaa. Molemmat pilkottiin ja keitettiin pehmeäksi. Kypsä peruna ja kurpitsa surrattiin blenderissä soseeksi parin  CremeFraiche - lusikallisen, suolan, pippurin, keitinliemen ja kourallisen minitomaatteja kanssa. Keitinlientä lisäiltiin varovasti, vähän kerrallaan ettei keitto päässyt liian juoksevaksi. Parasta se on samettisen paksuna.

Keitto on herkullista sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat lisätä annokseen proteiinia, lisää keiton päälle raejuustoa, jauhelihaa tai vaikkapa kanaa.

Herkullista viikonloppua!
Terkuin,
EasyFit Vaasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti