maanantai 9. huhtikuuta 2018

BodyAttack-lisenssivideo

Eilen kuvailtiin loistavalla porukalla BodyAttackin lisenssivideota. Muutama kyselikin, mikä lisenssivideo on ja miksi sellainen pitää kuvata. Ajattelin tässä vähän avata noita juttuja. 

Lisenssivideohan on siis 60 minuutin pituinen video kokonaisesta ohjatusta tunnista. Tunti tulee pitää niin kuin normaalistikin ohjaisi kyseisen tunnin ja kuvata se videolle. Kuvattu video lähetetään LesMillsille arvioitavaksi. Kaikkien ohjaajien, jotka käyvät jonkin lajin peruskoulutuksen ja läpäisevät sen, tulee kuvata lisenssivideo kahden kuukauden kuluessa peruskoulutuksesta. Peruskoulutuksesta ja LesMillsistä kirjoittelinkin blogiin jonkin aika sitten. Jos et vielä ole kerennyt lukea juttua, voit käydä kurkkaamassa sen tästä (klik).

Lisenssivideolla varmistetaan, että ohjaaja on pystynyt sisäistämään ja siirtämään omaan ohjaamiseen koulutuksessa opitut asiat. Vasta hyväksytyn videon jälkeen ohjaaja saa lisenssin kyseiseen lajiin. Joskus voi olla, että kuvattu video ei menekään heti läpi, vaan tulee palautteen kanssa takaisin. Silloin ei auta muu kun harjoitella paremmin ja kuvata sitten uudestaan :D.

Joka tapauksessa videosta saa aina henkilökohtaisen palautteen, mikä on kehityksen kannalta hyvä juttu. Vaikka video menisi heti hyväksytysti läpi ja ohjauksesta löytyisi kaikki vaadittavat jutut, ei se tarkoita, ettei voisi olla parempi. Ajattelen, että aina voi olla vähän parempi ja kehittää niitä omia heikkouksia. Ihan myös jo pelkkä videon kuvaaminen ja itsensä katsominen videolta on hyödyllistä, sillä sen avulla on helpompi löytää niitä juttuja mitä voisi lähteä kehittämään. Ja onhan se ihana myös esimerkiksi huomata kuinka kevyiltä hypyt näyttävät tai kuinka hyvin onnistui jonkin asian ohjaamisessa asiakkaille.

Vaikka kuvaaminen aina vähän jännittääkin ja tuo ylimääräisiä paineita ohjaamiseen, niin sen jälkeinen olo on kyllä aivan loistava! Homma on pulkassa ja voi vain odotella tuomiota :D. Itse latailin juuri videon ja lähetin arvioitavaksi saman tien. Nyt vaan kaikki sormet ristiin, että tärppäisi ensimmäisellä kerralla.



Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja nähdään jumpissa!

Terkuin,
Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti